Térkép


Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.


Nagyobb térképre váltás

Facebook

BÖLCS BAGOLY "ZÖLD" TEHETSÉGMŰHELY BEMUTATÁSA

„Bölcs Baglyok”      

        

“ Aki szereti a szépet, az életet szereti. Aki gyermekkorában megtanult látni.., az sok-sok év múlva, ha rosszkedvűen vagy bánattal sújtottan  jár az úton, meglátja a zöld fűben a sárga kankalin ragyogását vagya fecske röptének eleganciáját, és máris szebbnek látja a világot.”

 

A tehetség terület:
Természeti ismeretek tehetség

A tehetséggondozó műhely vezetője:
Dávid Anna

A tehetséggondozó műhelybe járó gyermekek száma: 8 fő

 

A komplex tehetséggondozó programunk megvalósítása során fontosnak tartjuk a gyermekek megismertetését, a környező világ természeti értékeivel az élővilágának sokszínűségével, az épített környezet megóvására nevelést. Olyan szokások alapozását, mely biztosíthatja környezettudatos gondolkodást, viselkedéskultúrát a fentarthatóság szellemében.

 

Speciális célok:

  • A szenzitív játékok, a vizsgálódások, a spontán megfigyeléseik az őket körülvevő környezetben, múzeum látogatások, vizsgálódások közben megalapozhatják, azt a tényt, hogy a természetben minden mindennel összefügg. Az élő és élettelen környezeti tényezők kölcsönösen hatnak egymásra. Az összefüggések megláttatásával az ökológiai ismereteik megalapozása.
  • Az emberi test megismerésével az én illetve testképük alakítása az egészséges életmód, tudatos vásárlói szokások alapozása.
  • A sokszínű műhelyfoglalkozások során a gyermekek érzelmi intelligenciájának, esztétikai, erkölcsi érzelmének gazdagítása, egész személyiségük formálása

 

A foglalkozások feladata:

  • A Pedagógiai Programunkban kiemelt Zöld ünnepeket beépítjük tehetség programunkba, ahol bővebb tapasztalatokat, ismereteket szerezhetnek a műhely keretében. ( Állatok Világnapja. Víz Világnapja, Föld napja, Madarak fák napja)
  • A műhelyprogramunk a környezeti neveléshez kapcsolódik, a szociális, életviteli és környezeti kompetenciák kialakítására, fejlesztésére irányul.
  • Az óvodás gyermek életkorának megfelelő természeti, emberi, tárgyi környezetből szerzett tapasztalatok biztosítása, melynek ismerete segíti biztonságosan eligazodni az őt körülvevő világban.
  • Kapcsolatteremtés, önismeret, egymás megismerése, együttműködés, érzelmi kötődések, kapcsolatépítés sokszínű lehetőségének megteremtése.
  • Irodalmi, ábrázoló, zenei élményeken, keresztül  a gyermekek egész személyiségének formálása, esztétikai, erkölcsi érzelmük gazdagítása.
  • A hagyományos pedagógiai módszerek mellett speciális természettudományos módszerek egy-egy műhely program keretében előtérbe kerülnek: megfigyelés, leírás, összehasonlítás, becslés-mérés, vizsgálódás, amelyeket az óvodáskorú gyermekekkel, teremben és természeti környezetben egyaránt végeztethetünk.

 

.

 

Kapcsolat

Intézmény elérhetőségei:
Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.
Telefon.: 261-8963, 4312-7371, Fax: 261-8963
Óvodavezető: Fenyvesiné Huller Tímea
E-mail: gesztenyeovi8(kukac)gmail.com

@ 2014 Budapest, X. kerületi Gesztenye Óvoda   |   All rights Reserved.