Esemény

Tovább
Kérjük e-mail-ben jelezzék, mely időponttól veszik igénybe az óvodai ellátást.
Tovább
A szükséges formanyomtatvány a cikkben szereplő tájákoztató dokumentum alatt található.
Tovább
Tovább
Tovább
Egy kedves kis cikk jelent meg óvodánkról, és sok-sok kép az ünnep hangulatát idézve.
Tovább
Tovább

Térkép


Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.


Nagyobb térképre váltás

Facebook

MARÉK VERONIKA 62 ÉVE ÍRTA ELSŐ MESÉJÉT
2015.05.12 11:03
BEMUTATKOZUNK
Óvodánk logójának - KIPPKOPP - kitalálójáról a következő cikk jelent meg a metropol napilapban

 

„MARÉK VERONIKA 60 ÉVE ÍRTA ELSŐ MESÉJÉT

 

Hatvan éve írta első meséjét Marék Veronika, akinek könyvein gyerekek generációi nőttek fel. Bábszínészként végzett. Boribonból nemrég készült bábszínházi feldolgozás, és két éve nagy sikerrel fut a Budapest Bábszínházban.

Az írónőről épp most készül portréfilm, a minap jelent meg legújabb boribon-meséje új Kippkopp-történeten dolgozik, és ötlete nyomán egy gyerekeknek szóló tévéfilm is születik.

Elárulta, hogy az új Boribon-könyvre folyton készül állandóan rajzolgat, és ezekből a rajzokból születnek az új mesék. De mostanában két bábakönyve is megjelent, amelyekben csak képek szerepelnek a legkisebbeknek.

Japánban több mint húsz könyvét adták ki, és valóságos kultusza van a Laci és az oroszlán című mesének, melyből most animációs filmet készítenek. Ez a könyv ötven éve jelent meg először Japánban, azóta évente három-négyezer példányban utánnyomják, és el is fogy, eddig már több mint ötszázezer példány kelt el.

A Móra Könyvkiadónál várhatóan júniusban, a Könyvhétre jelenik meg A kék kerítés című könyv, amely az egykori Kisdobos újságban megjelent 44 képregényéből született. A Kippkopp és Tipptopp sorozat szintén új résszel bővül, a rajzok már szinte mind elkészültek. MTI

 

metropol  BUDAPEST

2015. május 12. KEDD”

 

 

 

KIPPKOPP, TIPPTOPP,  BORIBON  ÉS A KOCKÁS FÜLŰ NYÚL   mesehősökről  a következő linkre kattintva egy kis ízelítőt tekinthetnek meg:

https://www.google.hu/search?q=mar%C3%A9k+veronika+mes%C3%A9i&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0wxVVYaCJ8v2UprygLgI&ved=0CAYQ_AUoAQ

            

Kapcsolat

Intézmény elérhetőségei:
Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.
Telefon.: 261-8963, 4312-7371, Fax: 261-8963
Óvodavezető: Fenyvesiné Huller Tímea
E-mail: gesztenyeovi8(kukac)gmail.com

@ 2014 Budapest, X. kerületi Gesztenye Óvoda   |   All rights Reserved.