Esemény

Tovább
Kérjük e-mail-ben jelezzék, mely időponttól veszik igénybe az óvodai ellátást.
Tovább
Szeretettel várunk minden leendő kis óvodásunkat és szüleiket a kőbányai Gesztenye Óvodában! :)
Tovább
<3 Gondolataink a csemetékhez! <3
Tovább
A szükséges formanyomtatvány a cikkben szereplő tájákoztató dokumentum alatt található.
Tovább
Tovább
Tovább
Egy kedves kis cikk jelent meg óvodánkról, és sok-sok kép az ünnep hangulatát idézve.
Tovább
Tovább

Térkép


Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.


Nagyobb térképre váltás

Facebook

MESEKUCKÓ (ZÁRÓ FOGLALKOZÁS)
2018.05.24 8:43
BEMUTATKOZUNK
KALANDOZÁS MESEORSZÁGBAN

Kalandozás Meseországban

Mesekuckó tehetségműhelybe járó gyermekek záró foglalkozása

 

Egy kalandos utazásra hívlak Benneteket, a kedves Szülőket és vendégeinket.

Volt egyszer, nagy Meseországban, egy virágos tisztás, annak a közepén egy csodálatos fa. Ez a fa mesék titkos kincsét őrizte. Sok-sok bátor vitéz, katona, királyfi elindult, hogy megkeresse, útközben különféle akadályokkal kellett megküzdeniük, így csak néhányan jutottak el a csodálatos tisztásra. A mesefát egy tündér őrizte, akinek furfangos kérdéseire még senki nem tudott választ adni. Egy szép napon egy bátor, okos királyfi is elindult, út közben feljegyzéseket és térképet készített, hogy könnyebben hazataláljon.  Rá is talált a mesefára, de a tündér kérdését ő sem tudta megválaszolni, így sajnos ő is úgy járt, mint a többi királyfi, katona és vitéz. Otthon hiába várták.

Egy napon a hűséges kutyája, keresésére indult, de csak a térképet lelte meg, ez a térkép került öregapámhoz, onnan meg hozzám. Többször gondoltam meg kellene keresni ezt a Csodafát, de még soha nem mertem neki vágni a hosszú és nehéz útnak, tudom ti nagyon okosak és bátrak vagytok, ha van, kedvetek keressük meg együtt ezt a csodálatos fát.

  • Induljunk el együtt Meseországba, de mielőtt elindulnánk, a hosszú útra, egy kis útravalóra is szükségünk lesz, amit magunkkal viszünk. Mit vigyünk magunkkal a kalandos utazásunk során, mit tegyünk a tarisznyába?
  • Mindenünk meg van a nagy utazáshoz, vegyük fel a hétmérföldes csizmánkat és induljunk el.
  • Megérkeztünk Meseország kapujába, de ide csak akkor léphetünk be, ha egy mese hőssé változunk, én leszek, az őr mutatkozzatok be, aki belépett folytassa az útját és a tisztáson üljön le, várjátok meg egymást.
  1. Helyszín: Egy virágos tisztás, közepén egy kosár

Találunk, egy kosárkát, de mi lehet benne. Nini, itt egy levél, elolvasom. Képzeljétek, gyerekek ebben a kosárkában olyan tárgyak vannak, amit Meseországban találtam, de nem tudom ki veszíthette el, talán ti segítetek kitalálni.

  • Minden tárgyat kitaláltatok, hogy kié volt, ezért egy varázslatos kulcsot kapunk.
  • Merre menjünk tovább, nézzük meg a térképet?

 

2. Helyszín: Mesefalu

  • Nini, itt is egy levél, olvassuk el: Mesefaluba érkeztetek, keressetek egy ismerős tárgyat, ha eszetekbe jut egy játék vele, mutassátok meg, ha kiálltátok a próbát megkapjátok a 2. kulcsot.  

 

3. Helyszín: Egy csodás tó, szélén „varázskavicsokkal”

  • Meseország kívánság tavához érkeztünk, a parton varázskavicsokat találtok, válasszátok ki azt a kavicsot, ami legjobban tetszik nektek, ha elmondjátok kívánságotokat, tegyétek a tó közepére, abból lesz egy kis sziget, melyen a tavi tündér megpihenhet. ha elkészítetek a kis szigetet, megkapjátok a harmadik varázslatos kulcsot.
  • Elkészült a kis sziget, megkaptuk a varázskulcsot, menjünk tovább, amerre a térképünk mutatja az utat.

 

4. Helyszín egy virágos tisztás, annak a közepén egy csodálatos fa

  • Megérkeztünk. az „Égig érő mesefához”, nagyon bátrak voltatok. Most az utolsó feladat vár rátok, mutassátok, meg milyen okosok vagytok. A Mesefa levelei találós kérdéseket rejtenek, ha mindegyikre megmondjátok a helyes választ, megkapjátok a ládika utolsó kulcsát, mely a titokzatos ajándékot rejti.

A szülők, vendégeink segítségével minden gyermek megválaszolta a találós kérdést, így mindenki megérdemli az ajándékot a ládikából, mely egy-egy mesetarisznyát, a gyermekek által írt Gesztenyetündér mesét, és egy emléklapot rejtett.

Kapcsolat

Intézmény elérhetőségei:
Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.
Telefon.: 261-8963, 4312-7371, Fax: 261-8963
Óvodavezető: Fenyvesiné Huller Tímea
E-mail: gesztenyeovi8(kukac)gmail.com

@ 2014 Budapest, X. kerületi Gesztenye Óvoda   |   All rights Reserved.