Esemény

Tovább
Kérjük e-mail-ben jelezzék, mely időponttól veszik igénybe az óvodai ellátást.
Tovább
Szeretettel várunk minden leendő kis óvodásunkat és szüleiket a kőbányai Gesztenye Óvodában! :)
Tovább
<3 Gondolataink a csemetékhez! <3
Tovább
A szükséges formanyomtatvány a cikkben szereplő tájákoztató dokumentum alatt található.
Tovább
Tovább
Tovább
Egy kedves kis cikk jelent meg óvodánkról, és sok-sok kép az ünnep hangulatát idézve.
Tovább
Tovább

Térkép


Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.


Nagyobb térképre váltás

Facebook

MŰFÜVES PÁLYA
2019.03.19 22:41
INFÓK-HÍREK

Elkészült a Kőbányai Gesztenye Óvoda műfüves pályája

Intézményünk  a kerületünk legrégebbi óvodája, idén ünnepeljük óvodánk 123 éves jubileumát. Évek óta törekedtünk intézményünk és a hozzá tartozó udvar állapotának megújítására, fejlesztésére. Célunk, hogy a hozzánk járó gyermekek minél otthonosabb, gyermek közelibb, egészségesebb környezetben nevelkedjenek. Szükségesnek tartjuk a szép, esztétikus környezet kialakítását.

Óvodánk udvarán hatalmas gesztenyefák állnak, melyek meghatározóak voltak annak idején intézményünk névválasztásában. Az udvarunk négy részből áll. Nagyobb része kopár, poros, ami az esős időszakban sáros felületet nyújt az óvodánkba járó gyermekek számára. A második udvarrészen lévő régi, balesetveszélyes betonmedencével ellátott terület már nem tudta kellő mértékben és kellő minőségben szolgálni a mindennapos mozgást, testnevelést. Ezért nagy örömünkre szolgált, hogy egy korszerű és biztonságos műfüves pályával segíthetjük a gyermekeink mozgásfejlődését.

Az új, többfunkciós pálya az ovifoci, kosárlabda, kézilabda vagy a különféle mozgásos játékok mellett, rendezvények megtartására is alkalmas. Fontos szempont, hogy a műfüves borításnak köszönhetően a pálya biztonságos is. Változatos, mozgásban gazdag kikapcsolódási lehetőséget teremt a kicsiknek, akik ezáltal nagyobb eséllyel szerethetik meg valamely sportágat. Minden gyermeknek határtalan lehetősége nyílik arra, hogy több mozgásformát is kipróbálhasson.

Az ovifoci pálya használata számos pozitív hatással bír az óvodánkba járó autizmus spektrum zavarral élő gyermekek integrációjára. A gyermekek strukturált, vizuális segédeszközökkel előre jelzett, illetve támogatott integráló foglalkozásokon vehetnek részt, más óvodai csoportokkal közösen. Ez elősegíti kortársaikkal való kapcsolat kialakítását is, melyet strukturált keretek között segítünk elő.

A foglalkozások kiegészítik a gyermekek szociális, kommunikációs területeire irányuló fejlesztéseket, illetve kiemelten jó hatással vannak a nagymozgás fejlődésére. A futballedző a gyermekek egyéni szükségleteit és fejlődési szintjét figyelembe véve tartja foglalkozásait előzetes konzultációkkal, illetve közbeni támogatással az autizmus spektrum pedagógiájára specializálódott gyógypedagógusokkal, illetve ebben közreműködő pedagógiai végzettségű óvodai dolgozókkal karöltve.

Az ovifoci pályának összesen 96 gyermek örülhet, ugyanis a Kőbányai Gesztenye Óvodába járó minden óvodás használhatja.

 

            

Kapcsolat

Intézmény elérhetőségei:
Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.
Telefon.: 261-8963, 4312-7371, Fax: 261-8963
Óvodavezető: Fenyvesiné Huller Tímea
E-mail: gesztenyeovi8(kukac)gmail.com

@ 2014 Budapest, X. kerületi Gesztenye Óvoda   |   All rights Reserved.