Térkép


Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.


Nagyobb térképre váltás

Facebook

ODÚT MINDEN ÓVODÁBA!
2021.03.04 22:34
ZÖLD HÍREK
BIZONY, NÁLUNK IS VAN MADÁRODÚ.

 

 

 

           

"ODÚT MINDEN ÓVODÁBA!

MADARAKKAL REPKEDŐ

Van, aki virgültetéssel, szemétszedéssel, más pénzzel támogatja a kerületben élőket  Juhász Imre madarakat ment a kőbányaiaknak, és közben a kisgyerekeket a környezet megóvására tanítja.

A Magyar Madártani Egyesületnek 25 éve aktív tagja (örökös taggá választották) Juhász Imre, aki madármentő és oktatómunkájának Kőbánya az egyik központja. Az egyesület elnökével, Bajor Zoltánnal és a tagokkal a nagyobb budapesti parkokba, erdőkben több száz odút helyeztek ki és gondoznak rendszeresen.

- A Népligetben is van vagy 30 odúnk, a Rákosi-rétek környékén, a Túzok utca közelében legalább huszat tettünk ki... Körülbelül 4-5 éve támadt az az ötletem, hogy a kőbányai óvodák udvarára is ki kellene helyezni madárodúkat. Ezzel segítenénk a kismdarak túlélését, msrészt a beffészkelő madárcsaládok,  fiókák által a gyerekeket is könnyebb a természet szeretetére, óvására tanítani - mondta a 66 éves kora ellenére ma is "repkedő" Juhász Ime, és elmesélte, hogy például a Mádi utcában, a három odu egyikébe milyen cinkecsalád költözött....

Az odúkat ő maga készíti a barátaitól kapott selejtes faanyagból, és mindig nála van a feneketlen szerszámos táskája, hogy ha körútja során bármelyik madárlakot javítani kell, rögtön beavatkozhasson."

A cikk 2014 februárjában jelent meg a Kőbányai hírekben, de állítjuk, hogy  Imre bácsi még a mai nap is töretlen lelkesedéssel és energiával végzi madármentő-, és oktató munkáját a kőbányai óvodákban, köztük a mi ovinkban is.

Hálás köszönet érte!

Kapcsolat

Intézmény elérhetőségei:
Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.
Telefon.: 261-8963, 4312-7371, Fax: 261-8963
Óvodavezető: Fenyvesiné Huller Tímea
E-mail: gesztenyeovi8(kukac)gmail.com

@ 2014 Budapest, X. kerületi Gesztenye Óvoda   |   All rights Reserved.