Térkép


Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.


Nagyobb térképre váltás

Facebook

SZIVÁRVÁNY CSOPORT - kis létszámú speciális csoport
2021.03.08 23:12
BEMUTATKOZUNK
Autizmussal élő gyermekek részére

                 Szivárvány csoport

 

2015/2016-os nevelési évben a Kőbányai Gesztenye Óvoda lehetőséget kapott egy kis létszámú speciális óvodai csoport elindítására autizmussal élő gyermekek részére.

Az autizmussal élő gyermek problémájának lényege a szociális-kognitív és kommunikációs készségek fejlődésének zavara, amely a személyiség fejlődésének egészét áthatja. Megfelelő speciális módszerekkel és környezettel igen jó eredmények érhetők el a nehézségek kompenzálásában és a szociális beilleszkedésben. Óvodánk ezt az egyedülálló lehetőséget kapta meg a Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestületétől.

Az elmúlt évben az egyénre szabott fejlesztések mellett, a beszoktatás, egymás megismerése, a szokások, szabályok elsajátítása volt a legfontosabb feladatunk. A gyerekek megismerték a vizuálisan támogatott környezetet, megtanulták használatát, és minden nap, egyre többet sajátítottak el a számukra megtervezett fejlesztő programból.

A gyerekek a feladatok mellett sokat játszottak a tornateremben, az udvaron, a labdamedencében. Az elmúlt hónapokban lehetőség volt a normál fejlődésmenetű gyerekekkel való közös tevékenységekre, játékra, ami segíti a gyerekeket, hogy felkészüljenek az integrációra.

 

     

 

   

Kapcsolat

Intézmény elérhetőségei:
Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.
Telefon.: 261-8963, 4312-7371, Fax: 261-8963
Óvodavezető: Fenyvesiné Huller Tímea
E-mail: gesztenyeovi8(kukac)gmail.com

@ 2014 Budapest, X. kerületi Gesztenye Óvoda   |   All rights Reserved.