Esemény

Tovább
A szükséges formanyomtatvány a cikkben szereplő tájákoztató dokumentum alatt található.
Tovább
Egy kedves kis cikk jelent meg óvodánkról, és sok-sok kép az ünnep hangulatát idézve.
Tovább
Tekintsék meg 37. heti étlapunkat.
Tovább
Szeretettel várunk minden leendő kis Óvodásunkat és kedves Szüleiket a kőbányai Gesztenye Óvodában! :)
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Térkép


Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.


Nagyobb térképre váltás

Facebook

ZÖLD ÓVODA LETTÜNK
2020.02.12 17:03
INFÓK-HÍREK

Sikeres “Zöld Óvoda” pályázatunk

 

2019 áprilisában nyújtottuk be pályázati anyagunkat a Zöld óvoda cím elnyerésére.

Az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára meghozta döntését a Zöld Óvoda pályázatokról. 

Az oklevelek átadására és az ünnepélyes eredményhirdetésre 2020. január 23-án, szakmai nap keretében került sor Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

A nyertes óvodák részére az oklevelet László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára adta át.

Óvodánk első alkalommal sikeresen pályázott az elismerő címre, melyet a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenységünk elismeréseként kaptunk és óvodánk 2022. december 31-ig használhat.

Zöld Óvoda programunk kiemelt célja:

- A gyermekek környezettudatos szemléletének, gondolkodásának, magatartásának, megalapozása, formálása élményalapú tevékenységek során. 

- Környezeti problémák iránti érzékenység, a helyes értékrendszer, a természet-, és környezetbarát magatartás alapjainak megteremtése.

A 2019-2020. nevelési év feladatai a Zöld óvoda programunk alapján:

- A megújult udvarunk változásainak felfedezése, növényvilág megismerése, a konyhakertünk tudatos kialakítása csoportonként.

- Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy vegyék észre a szépet, a csodát környezetükben. 

- Az óvoda udvarán és az óvoda környékén szervezett sétáink alkalmával megfigyeljük évszakonként a környezetünkben történő változásokat.

- A csoportokban található „Természetsarok” bővítése.

- Szelektív hulladékgyűjtés: papír, műanyag, egyéb hulladékok gyűjtése csoportonként, elhelyezése az udvarai tárolókban. 

- Környezettudatosság, fenntarthatóságra nevelés: a csoportszobákban lehetőség szerint természetes fény biztosítása, a víz takarékos használatának alakítása.

- Az újra hasznosítható anyagok felhasználása a mindennapok során. (játékok, eszközök készítése, barkácsolás hulladék anyagokból)

- Ismerkedés az udvaron elhelyezett komposztálóval és rendszeres használata.

- Hulladékgyűjtés a szülők bevonásával: papír, elem, kupak, ruhák

- Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolával kapcsolatunk tudatos

bővítése.

Kiemelt figyelmet fordítunk a környezetünkben élő madarak megismerésére, gondozására.  Madáretetőket helyezésünk el az udvaron, novembertől áprilisig folyamatosan gondoskodunk a madarakról, melybe a gyermekek nagy örömmel, lelkesedéssel kapcsolódnak be.

Büszkék vagyunk elért eredményünkre, melyet kollégáinkkal, a gyermekekkel, a szülőkkel közösen valósítunk meg, s a fentiek szellemében folytatjuk a reánk bízott gyermekek nevelését.

 
 

Kapcsolat

Intézmény elérhetőségei:
Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.
Telefon.: 261-8963, 4312-7371, Fax: 261-8963
Óvodavezető: Fenyvesiné Huller Tímea
E-mail: gesztenyeovi8(kukac)gmail.com

@ 2014 Budapest, X. kerületi Gesztenye Óvoda   |   All rights Reserved.